Van zaailing tot supermarkt

Duurzame productie en marketing van de macadamia als superfood
WelMac BV
Van Lanschot
-
Privaat Kapitaaldagen
/
Amsterdam
-
April 19, 2023
0
/
0
WelMac BV
/
Van Lanschot
-
Privaat Kapitaaldagen
/
Amsterdam
-
April 19, 2023

The queen of nuts

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

The queen of nuts

The queen of nuts

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

De Macadamia

Super food onder de noten

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

De Macadamia

Super food onder de noten

De Macadamia

Super food onder de noten

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Zuid Afrika en Australië

Grootste macadamia producenten van de wereld

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

Zuid Afrika en Australië

Grootste macadamia producenten van de wereld

Zuid Afrika en Australië

Grootste macadamia producenten van de wereld

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

WelMac kernwaarden

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

WelMac kernwaarden

WelMac kernwaarden

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

WelMac Kernwaarden

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

WelMac Kernwaarden

WelMac Kernwaarden

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Unique Selling Points

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

Unique Selling Points

Unique Selling Points

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

WelMac Roadmap

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

WelMac Roadmap

WelMac Roadmap

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

WelMac Team

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

WelMac Team

WelMac Team

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

WelMac Team

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

WelMac Team

WelMac Team

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Forecast & Funding

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

Forecast & Funding

Forecast & Funding

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Belangrijkste omzet aandrijvers

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

Belangrijkste omzet aandrijvers

Belangrijkste omzet aandrijvers

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Structuur & aandeelhouders

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

Structuur & aandeelhouders

Structuur & aandeelhouders

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Financiële prognose

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

Financiële prognose

Financiële prognose

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Benodigde Financiering

2023 - 2027

Husk

Zachte buitenste schil, wordt verwerkt in de compost. Deze wordt gebruikt om eigen bodemkwaliteit op peil te houden.

Shell

De harde schil, deels zo verscheept naar china, deels gekraakt. Verwerkt tot bio-brandstof, biochar, compost.

Kernel

Eetbare noot, zo in de snack mix, stukjes als ingredient voor koekjes en ijs, kleinste stukjes geperst voor olie voor consumptie en cosmetica of verwerkt tot nut-butter.

Uniek, duurzaam en in opkomst.

Vraag

De vraag naar duurzaam geproduceerde, gezonde alternatieven voor zuivel en vlees neemt toe.

Door een hoog proteïne gehalte, gezonde eigenschappen en heerlijke smaak behoort de macadamia tot deze alternatieven.

De olie die geperst wordt uit de macadamianoot zit tevens vol met eigenschappen die erg gewild zijn in de cosmetische industrie.

Superfood

Door de aanwezige combinatie van lage hoeveelheid natuurlijke suikers en goede vetten, wordt de macadamia beschouwd als superfood.

Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van macadamia's, waaruit is gebleken dat ze het risico op hartaandoeningen verlagen, het metabool syndroom en diabetes verbeteren en mogelijk zelfs kanker helpen voorkomen.

Duurzaam

De macadamias zijn op duurzame wijze te produceren. De bomen produceren over het algemeen meer dan 30 jaar lang, vergen relatief weinig water en met goed management kan de bodem kwaliteit behouden blijven.

Van de noot kunnen alle onderdelen benut worden, wordt al het andere organisch materiaal van de boom en daar omheen gebruikt om de bodem kwaliteit te verbeteren en absorberen we op de boerderij meer CO2 dan dat er wordt uitgestoten.

Waarom

WelMac is overtuigd van de noodzaak om landbouw meer in balans te brengen.

Het is mogelijk en noodzakelijk om gezonde producten te verbouwen met minimale negatieve - of zelfs herstellende - impact op de natuur, natuurlijke bronnen en de samenleving.

Hoe

We combineren regeneratieve landbouw principes met het toepassen van precisie en geavanceerde systemen om het gebruik van grondstoffen, zoals water en bemesting, te minimaliseren en de bodemkwaliteit te waarborgen.

Daarnaast geven we onze werknemers toegang tot opleidingen en trainingsprogramma’s en een goed salaris. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor alternative inkomsten ter verbetering van hun leefomstandigheden.

In de toekomst willen we onze visie ook toepassen op de verwerkingstak van de industrie.

Wat

Productie, verwerking en marketing van macadamias en gerelateerde producten, die lekker zijn, goed zijn voor de gezondheid en op een verantwoorde wijze zijn geproduceerd, met oog voor people planet and profit.

Door alle activiteiten over de hele waarde keten te beheren, waarborgen we onze filosofie over onze producten van ‘farm to fork’ met volledige transparantie en traceability.

Benodigde Financiering

2023 - 2027

Benodigde Financiering

2023 - 2027

Innovatie en efficiëntie

Duurzaamheid

Sociale betrokkenheid

Excuse us, this presentation is
suitable for desktop only.